Om MuseiTeknik

Vad?
MuseiTeknik vill spegla intryck, nyheter, exempel och utveckling inom interpretation av natur- och kulturarvet.

I fokus står meningsskapande och användarupplevelser inom informella upplevelse- och lärandemiljöer. Analogt som digitalt, online eller offline, på plats eller off-site – varhelst möjligheter finns att hålla vårt gemensamma minnesarv levande!

Vem?
Jag som skriver och startade bloggen heter Paul Henningsson och arbetar som konsult inom interpretation, under namnet musedia.

Min specialinriktning är interpretationsplanering, besökar- och målgruppsstudier, samt ljud- och digitala produktioner inom interpretation. Jag arbetar sedan slutet av 1990-talet med olika museer och besöksmål för upplevelser av natur- och kulturarv, konst, vetenskap.

Varför?
Denna blogg startade 2006 med namnet “MuseiTeknik – IKT,utställningar och förmedling”, som en fri fortsättning på boken “Digitala medier för besökare på museer”. Det är även en vidareutveckling av mina föreläsningar och kurser inom kulturarv, museivetenskap och digital gestaltning.
Liksom en del av de projekt, tankar och möten som utvecklas genom min pågående konsultverksamhet.

Främst av allt är detta en rätt spontan “anteckningsblogg” för frågor, som fångar mitt intresse för interaktioner i lärande sammanhang…inklusive det egna!

Vill du skicka ett bidrag, tipsa eller ställa en fråga?
Välkommen att höra av dig till: museiteknik(at)mail.com

musedia
musedia@Facebook

FacebookTwitterGoogle+Share
Publicerat under rubrikerna: Comments Off