Digitala mötesplatser för yrkesmänniskor

Den stora internationella webbcommunityn Museum 3.0 (1), startad 2007 av Dr. Lynda Kelly (2) och Professor Angelina Russo (3), har nyligen omformats från ett webbnätverk till "Museum 3", en icke-vinstdrivande utvecklingsorganisation för museer, konsthallar, besöksmål, vetenskapscentra, bibliotek och arkiv.

Det tidigare ning-nätverket (4) hade över 3000 medlemmar. Den nya organsiationen kommer att arbeta aktivt med konferenser, professionell fortbildning samt digitala publikationer, t ex poddradio-inslag (5) som kommer att distribueras via iTunes (6).

Museum 3.0

Museum 3

Webbplatsen har också fått omarbetad grafisk design och delvis utökat innehåll. Tjänsten är kostnadsfri precis som tidigare. Är du intresserad kan du enkelt registrera sig med ett konto på "Museum 3" och då komma i kontakt med eller diskutera med museiprofessionella världen över.

Organisationen har sitt säte i Australien, där även konferensen om bland annat sociala medier "Transformations in Cultural Communication" kommer att hållas i Sydney, mellan den 14-15 april (7) .

Mötesplats museer, startsida

Även museimänniskor i Sverige kan mötas online i ett nytt öppet forum. Förbundet Sveriges museer lanserade strax före årsskiftet "Mötesplats museer" (7), också det en nätverksplats baserad på ning-plattformen. Även de som ej är medlem i Förbundet Sveriges museer kan ansluta sig.

"Nätverket är till för alla som vill vara med och utveckla svensk museisektor genom diskussioner och idéer.." (8)

Medlemmar i nätverket kan ställa öppna frågor och diskutera i ett forum. Eller ansluta sig till olika grupper som driver utvecklingsfågor inom olika museiområden. Grupperna "Museet & besökaren", "Sociala medier" och "Digitalisering" kommer MuseiTeknik direkt att ansluta sig till.. Gå med du också!

Museum 3
Mötesplats museer

FacebookTwitterGoogle+Share
Publicerat under rubrikerna: 01: Nyheter & saxat07: Webb & sociala medier18: Diverse Comments Off